fredag 22. september 2017

Supersunn grønnkålpesto


Hei! :)
Her kommer et litt forsinket innlegg om grønnkål. Grønnkålsesongen er i gang for lenge siden. Herregud, så treig jeg er. Ja, ja, dere får prøve å tilgi meg. 
Hvis du ikke sår grønnkål selv anbefaler jeg deg å begynne med det. Dette er nemlig en av verdens mest næringsrike grønnsaker proppa full av vitaminer, mineraler, antioksidanter , fiber og you name it. Supersunn! Denne planten trives både i hagen og i en potte på terassen, og er i tillegg svært dekorativ. Du kan også få kjøpt den i de fleste matbutikker. 
Så når man først har fått denne litt rare grønnsaken i hus er det mange som lurer på hvordan de skal bruke den. Og ja, den kan jo selvfølgelig kokes, stekes, smørdames, friteres og bakes som alt annet, men da går vi jo glipp av mange av de fantastiske næringsstoffene som grønnkålen er så kjent for.
Jeg tenkte derfor å komme med en løsning på problemet, nemlig: 


Supersunn grønnkålpesto


1 stor neve grønnkål (fjern stilken i midten av bladet)

1 stor neve frisk basilikum

1 dl pinjekjerner (eller cashewnøtter)

1 dl revet parmasan (kan sløyfes)

1 hvitløksfedd

1 dl olivenolje

1 dæsj presset sitron

Salt og pepper

Bland alle ingrediensene og kjør det hele med en stavmikser. Hvis pestoen blir litt for tykk kan du tilsette litt vann. 

Kjempe lett og kjempe godt!
 Passer godt sammen med for eksempel fullkornspasta og kylling.
Spis og nyt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar