lørdag 29. november 2014

Inspirasjon - Green kitchen stories

Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl
For en som blogger er det selvfølgelig naturlig å finne inspirasjon hos andre bloggere. Jeg har for ikke så lenge siden oppdaget denne bloggen, og syns den er helt fantastisk. Luise Vindahl og David Frenkiel har laget en blogg med fokus på vegetariske og sunne matoppskrifter som er enkle å lage. Et ekte skattekammer for folk som liker å hente mat fra egen hagen, eller bare har lyst til å spise mere grønt. 
Dette er en god og sunn rett de kaller New yoga pot. Sjekk ut youtubevideoen til denne retten her. Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl 

De siste tiårene har kjøttforbruket i Norge eksplodert. Dette skyldes at vi har råd til å kjøpe de dyreste matvarene - som også er kjøtt. Dette har store konsekvenser for miljøet, dyrevelferd, matfordelingen i verden og vår egen helse. Jeg opplever også at mange ikke vet hvordan de skal tilberede et måltid hvis kjøtt eller fisk ikke er inkludert. Sannheten er at det finnes mye god, sunn, enkel og veldig billig mat man kan lage uten animalske produkter - eller uten kjøtt og fisk. Dette er Green kitchen stories et flott bevis på.    
Bakte pannekaker med vårgrønt. Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl
 Bloggen er full av god mat og vakre bilder. For hver oppskrift følger det med en liten historie, for det mener de at en hver god oppskrift har. De byr på seg selv på en nydelig og rørende måte. I tillegg til nøye beskrivelser av hvordan rettene lages har de også youtubevideoer som også har fine beskrivelser av fremgangsmåten. Inspirasjon til å leve sunt og lage bloggen fikk de da de skulle bli foreldre for første gang. De ønsket at deres datter og resten av den lille familien skulle spise sunt for å opprettholde god helse både fysisk og psykisk. Så hvis du også vil la deg inspirere til å lage sunn og miljøvennlig mat fra din egen hage eller fra nærmeste grønnsakhandler foreslår jeg at du sjekker ut: www.greenkitchenstories.com. I tillegg til bloggen har de også laget flere apper til mobilen og skrevet to kokebøker som absolutt er verdt å sjekke ut.
Grønn pizza med blomkål Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl

Raw limemousse med granateple. Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl
 
   
Smuldrepai med blåbær og bjørnebær. Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl  
 
Bilde av den vakre familien. David, Luise og deres skjønne datter Elsa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar