tirsdag 18. november 2014

Grønnkålsuppe med kikerter og ingefær



Har du grønnkål og spinat i fryser eller i hagen enda? Da må du prøve denne suppen. Denne helsebomben av en suppe er like sunn som den ser ut. Den er deilig å spise om høsten med godt brød til. Og ikke bare er den veldig god, den kan faktisk forebygge høstforkjølelse også.
Grønnkål er en flott grønnsak som ikke har blitt brukt så mye i det norske kjøkkenet, men som heldigvis har blitt mer populær med årene. Min mamma dyrket denne grønnsaken lenge før den ble "inn", og er den personen jeg kjenner som kan mest om grønnkål. Det hadde vært superkult hvis hun kunne skrive et innlegg her på bloggen om noe av det hun kan. Spennende, spennende.. Så stay tuned  hvis du også vil lære mer.
Uansett, her kommer oppskriften på suppen. 

Ingredienser:

En neve grønnkål
En neve spinat
1 dl kikerter
0,5 l grønnsakskraft
1 løk
1 spiseskje hvetemel
2 hvitløksfedd
1 skvett fløte
1 smørklatt
1 spiseskje revet ingefær
1 teskje hakket chili
1 krm pepper
1 teskje basilikum

Legg kikertene i bløt kvelden før (eller minst 8 timer før). Hvis du syns dette hørtes styrete ut kan man også få kjøpt kikerter på boks som kan brukes med en gang. Men disse er ikke like gode som de man legger i bløt selv.
Kok kikertene i 45 min etter at de har ligget i bløt. Dette kan du skippe hvis du har kjøpt kikerter på boks.
Kjør spinat og grønnkål sammen med grønnsakkraften i en mixmaster til det blir til en flytende veske.
Hakk løk, hvitløk, chili og riv ingefæren. 
Stek løken sammen med smørklatten til løken er blank. Tilsett melet og rør rundt.
Tilsett den grønne vesken fra mixmasteren, kikeretene og fløteskvetten og kok opp. La det koke i 4 minutter.
Tilsett ingefær, chili. Kok i ett minutt til.
Smak til med pepper og basilikum.
Klar for servering :) Severes med godt brød.
Håper det smaker! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar